Hva er egentlig WordPress?

Fremhevet bilde

Hos Ligosoft bruker vi i de aller fleste tilfeller noe som heter WordPress som publiseringsverktøy på våre nettsider. Et publiseringsverktøy, eller CMS (Content Management System) er det en bruker til å oppdatere innholdet på siden. Med innhold mener vi tekst og bilder, f.eks. blogginnlegg eller på en «Om oss»-side.

Det finnes haugevis av andre publiseringsverktøy enn WordPress, men vi mener WordPress er det mest allsidige og enkleste å ta i bruk for våre kunder. Det er også det mest populære publiseringsverktøyet i verden, og driver så mye som 32% av alle nettsider som finnes!

Publiseringsverktøyet er noe brukeren av nettsiden aldri faktisk ser noe til. Dette er fordi publiseringsverktøyet er en «skjult» del av nettsiden, kun ment for eieren/bidragsytere.

Ikke bare for bloggere

WordPress fikk sitt gjennombrudd som publiseringsverktøy for bloggere på midten av 2000-tallet. Siden den gang har de inntatt en langt større posisjon som en mer «fullblods» løsning for oppdateringer av nettsider. Per 2018 har WordPress en markedsandel på nærmere 60% – til sammenligning har Joomla og Drupal, de neste to publiseringsverktøyene på listen, henholdsvis 5,6% og 3,6% markedsandel. Klikk her for å se full liste.

WordPress i Norge

Også i Norge er WordPress svært vanlig å bruke på nettsider som trenger oppdateringer både ofte og sjelden. Eksempelvis bruker nettsidene til Brønnøysundsregisterene løsningen, i tillegg til Grieg-gruppen, NRK P3, IT-Avisen og mange fler. Ligosofts egen nettside kjører også alltid nyeste versjon av WordPress! 😉

Få en guidet tour

Dersom du ønsker det, kan du alltid motta en kort introduksjon i WordPress når du bestiller nettside hos oss. WordPress-installasjon er alltid inkludert i prisen på våre nettsider.